lifewitheatingdisorders.blogg.com -

Hjemmelaget karamell




Ingredienser:

50 g smr

3 dl sukker (kan bruke sukrin for gjre de litt sunnere)

3 dl flte (1 pk)

2 1/2 dl lys sirup

2 1/2 ts vaniljesukker

Framgangsmte:

Smelt smret. Ha oppi flten og rr det godt sammen. Ha oppi alle ingrediensene og rr godt. Pass p at det ikke koker over, det skal koke lenge.

Mens du venter og passer p, kan du gjre klar formene du skal bruke. Legg bakepapir i brdformene (hvis du bruker det), og gjr dem klare til bruk. Du kan ogs bruke andre konfektformer om du har det, her gjelder det bruke fantasien. Jeg brukte noen brdformer og konfektformer.

Rr til alt blir tykt og til den fr en fin masse. Gjerne la det koke og varmes opp i 60 min, mer eller mindre - det kommer helt an p hvordan det ser ut og hvor tykk den er. Den skal ikke vre for tykk heller, men helt passe.

Hell rren i formene som skal brukes og la det avkjles i en god stund fr du setter det kaldt. Fr du setter det i fryseren eller kjleskapet, kan det vre lurt skjre og lage noen merker. Da kan du bare knekke karamellene i bitene etter hvert som de er kalde nok.

Mitt beste tips er ta dem opp igjen fra kjlen etter noen timer, for s pakke dem inn i folie eller annen plast som er etter nske og behov, for s legge dem i fryseren igjen. De er best da, men pass p at temperaturen i rommet ikke er for hy, da smelter de veldig fort.

Veldig gode karameller, og det beste med det hele ; det er superenkelt lage :-) nyt!

Cupcakes


Cupcake med sitronsmak:
250 g smr
4 dl sukker
4 egg
2 dl melk
6 dl mel
3 ts bakepulver
1 ts vanilje essens
2 sitroner, presset
Sitronskall ,revet

Sitron- og kremostglasur:
300 g Philadelphia ost normal (romtemperert)
100 g smr (romtemperert)
800 g melis (ca)
2 ts vanilje essens
Sitronsaft fra friske sitroner

Pisk egg og sukker sammen.
Smelt smr i en kjele, avkjl til romtemperatur.
Tilsett det vte og trre vekselvis i eggedosisen.
Tilsett sitronsaft fra 2 sitroner , riv litt sitronskall og rr sammen.
Fyll i former , ca fulle.
Stek i varm ovn 175 oC, midt i ovnen i 18-20 minutter.

Avkjl p en rist til de har ndd romtemperatur.

NB: Smr og Philadelphia ost m ha romtemperatur fr man lager frosting
til cupcakes. Ellers fr man ikke riktig konsistens p frosting.

Tilsett sitronsaft, smak deg til for f riktig konsistens p frostingen.
Tilsett konditorfarge om nskelig.
Bruk en hndmixer for f riktig konsistens p frostingen.

Liker dere Cupcakes?

Oppskrift p sunne Muslibars

Noe som helt klart er min favoritt, er mslibars. Jeg fant en oppskrift for en god stund siden, og ettersom jeg ikke fant alle ingrediensene som skulle vre med, bestemte jeg meg for endre litt p den og gjre det til mitt eget. De er supersunne og utrolig gode, og det som er s utrolig bra, er at man kan lage en egen vri etter det som er nskelig. I stedet for rosiner, kan man bytte det ut med tranebr eller annen trket frukt, og msliblandingen kan man velge mange forskjellige typer. Det tar ikke s lang tid lage heller, og dette er et fantastisk mellommltid. Det er i hvert fall noe jeg liker veldig godt til et mltid.

Ingredienser:

4 egg (to egg med plomme og to egg uten)

2 ss natreen

1 1/5 dl trket frukt (etter nske, rosiner, tranebr ++)

Msliblanding

Hasselntter

Slik gjr du:

Ha i eggene i en bolle. Ha i to egg med plomme, og to egg uten plomme. Tilsett stningsstoffet natreen og rr godt. Ha i msliblandingen og trket frukt/br og tilsett passe mengde som nskelig. Knus litt av hasselnttene i litt mindre biter, og rr godt. Ha i s mye msli, ntter og trket frukt/br at du ser det begynner bli tykt. Sett ovnen p 150 grader. Ha klar steikebrett og bakepapir, og form blandingen slik som du selv nsker. Jeg har noen runde og noen lange slik som bars. Det er alltid godt variere litt, syns i hvert fall jeg. Sett steikebrettet midt i ovnen, og stek dem i 15-20 minutter. De skal ikke bli svidd, men litt brune. Nr de er ferdig, avkjl p rist. De er best nr de er kalde. Gjerne frys dem ogs, slik at de blir enda hardere og sprere. Da er de faktisk best, og smaken holder seg veldig godt.

Har du smakt disse fr?

Velkommen!



Jeg er en jente p 17 r som blogger om hverdagen med anoreksi. Jeg kommer til skrive om veien tilbake igjen til bli frisk, og om de utfordringene og den motstanden jeg vil mte p. Jeg nsker forelpig vre anonym, og stygge kommentarer blir slettet. Om det er noe du lurer p, kan du ta kontakt p lifewitheatingdisorders@hotmail.com.

arkivet


Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011

kategorier


Anoreksi, spiseforstyrrelser
Bakst
Blogg
Foto
Hverdag
My weekend
Mnedsoppdatering
Sprsml
Sykehuset
Tanker og flelser


Design:


Designet er laget av Sofie Kvelland!
hits