lifewitheatingdisorders.blogg.com - Du er ikke alene, husk på det!

Du er ikke alene, husk på det!

En spiseforstyrrelse er veldig vanskelig å komme seg gjennom, men noe man aldri må glemme, er at det finnes håp, og det finnes hjelp å få. Det er dessverre veldig mange som opplever å ha en spiseforstyrrelse, og det er mange som har problemer om å snakke om det. Èn plass må være en begynnelse, og uansett hvor vanskelig det kommer til å bli, og uansett hvor vanskelig det er å snakke om det, så er det veldig viktig å tenke på konsekvensene for en spiseforstyrrelse, og man må tenke på at jo tidligere man får den hjelpen man trenger, og jo tidligere man er åpen om det og snakker om det, jo bedre blir det, og jo bedre får man det. Har man tatt imot hjelp, så er det første skritt i riktig retning.
 
Det tar tid, det gjør det. Men det er utrolig viktig å tenke på at det er mulig. Ting tar tid, og det gjør det med nesten alle problemer. Jeg vet det finnes mange som sliter med spiseforstyrrelser, om det så er anoreksi, bulimi, overspising etc. Det viktigste er at man må bestemme seg for å gjøre en endring. Være en kjemper. En fighter. Noe som hjelper helt klart for meg, er å lese andre blogger som skriver om samme problem. Som selv har spiseforstyrrelser, uansett hvilken type spiseforstyrrelse det er. De forskjellige typene av spiseforstyrrelser er ganske like, men selvfølgelig, de har sine ulikheter.
 
Noe som også er veldig viktig å huske på, er at du ikke er alene. Det er alltid noen der ute som kan hjelpe deg og som vil snakke med deg, og det er kjempe viktig at man prøver å ta ett skritt om gangen, i helt eget tempo etter det behovet man har. Ikke tenk på at det skal være en slags konkurranse. Gjerne snakk med noen som er der selv og som opplever det samme. I dette innlegget, skal jeg skrive litt om tips og råd, og linke noen nettsider som kan være nyttige å gå innpå. Jeg håper det kan være til hjelp, og uansett, så ikke glem at ; det finnes håp! Det er mange som har klart det, og selv om det virker umulig, er det mulig.
 
  • Lag en motivasjonsplakat. Skriv opp det du føler motiverer deg til å bli frisk igjen, gjerne ta med bilder og hva du selv måtte ønske. Denne kan være en viktig ting i kampen om å bli frisk igjen. Se på den når du legger deg, når dagene er tunge og vanskelige, når humøret er dårlig, og når du står opp om morningen. En viktig ?reminder?, dette.
  • Gjør mer av det som ?fyller? deg enn det som ?tapper? deg. Gå ut sammen med venner når formen føles bedre enn det den pleier, gjør mye av hobbyen din og det du måtte like. Tegn, mal, hør på musikk, dans, syng, ta bilder, gå tur. Gjør det du liker og det som får deg i godt humør. Det er helt klart noe som hjelper.
  • Vær åpen. Snakk om det du syns er vanskelig. Det er veldig viktig at man ikke stenger inne tankene slik at det blir helt kaos, og det er en god følelse og lettelse etterpå. Om du syns det er vanskelig å snakke og å være åpen, begynn å skriv ned tankene og følelsene og hva du måtte føle for. Skriv dikt. Skriv sanger. Skriv lange tekster, og alt du måtte ha på hjertet. Du kan for eksempel snakke med en god venn du har tillit til, psykolog, helsesøster, lege, eller noen i familien som du stoler på og som du føler er lett å snakke med og være åpen for.
  • Sett deg små mål. Det kan være små mål for dagen, for uka, for denne måneden, for neste måned etc. Det kan for eksempel være som ; å prøve ut nye kostholdslister, mer variert og litt andre matvarianter. Det kan være som å sitte sammen med andre under måltider, delta under måltider, gjøre ting du ikke tør eller som du syns er vanskelig og skummelt. Noen ganger må man utfordre seg selv litt, noe som kanskje virker tøft og vanskelig i begynnelsen, men som man vil være stolt og glad over i ettertid, når man har klart å nå målene. Ikke ha for høye krav til deg selv. Ikke ha for høye krav og forventninger. Begynn i det som er passe tempo, og øk når du føler for det. Når du føler deg klar for det. For store mål kan virke umulig, og troen på seg selv blir kanskje lavere. Derfor er det viktig å ta ett skritt om gangen, og aldri gi opp selv om man kanskje ikke lykkes ved første forsøk.
  • Lag deg en positiv plattform. En positiv plattform likner kanskje litt på motivasjonplakaten som jeg tidligere har skrevet om, men bare litt annerledes. Lag deg en plakat, skriv ned hva du liker ved deg selv, hvorfor andre er glad i deg og hva andre liker ved akuratt deg. Tenk på det og prøv å snu de tankene spiseforstyrrelsen måtte komme med. Det er vanskelig, men ikke umulig.
  • Gjør mye av det som får deg til å tenke positivt og føle deg bra. Det er alltid godt å komme seg litt bort fra spiseforstyrrelsens tanker, og gjør så mye du bare kan og klarer av det positive. Det er veldig viktig, og man vil i ettertid være glad for at man gjorde som man gjorde.
Dette var i hvert fall noen tips og råd, og om det er noe mer kan dere bare spørre meg enten i kommentarfeltet eller på mail. Noen nettsider kan også være verdt å gå innpå og sjekke ut:
 
ROS (rådgivning om spiseforstyrrelser)
http://www.nettros.no/
 
IKS (interessegruppe for kvinner med spiseforstyrrelser)
www.iks.no
 
IKS sin blogg
www.iks.blogg.no
 
 
 
Håper dette var til hjelp for noen, og husk ; det er alltid håp. Det er alltid mulig å komme seg ut fra en spiseforstyrrelse, og aldri glem ; du er ikke alene. Kjemp videre, og aldri gi opp. Det umulige er mulig.
 
Har dere noen spørsmål eller noe dere lurer på, kan dere spørre meg på mail : lifewitheatingdisorders@hotmail.com.

 


  20 kommentarer på "Du er ikke alene, husk på det!"

amalie tangen
bra skrevet!
03.jul.2011, 02:16
URL: http://amalietangennn.blogg.no
Henriette Thorstensen
Kjempebra skrevet, og veldig bra blogg ! : )
fridavictoria - prøver å svare på kommentarer!
Stå på!

Noen gode råd der, fra både deg, ros og iks!.. :)
03.jul.2011, 08:27
URL: http://fridavictoria.blogg.no
??Sofie ??
Utrolig bra skrevet, stå på. Jeg er sikker på at du er sterkere enn spiseforstyrrelsen:)
03.jul.2011, 08:50
URL: http://lungo.blogg.no
Carina
Kjempe fint skrevet, mange gode råd. Stå på!
03.jul.2011, 10:48
URL: http://www.zinser.blogg.no
Kristin ;)
Kjempebra skrevet! Det kan ofte være til hjelp, å vite at man ikke er alene...
03.jul.2011, 20:25
URL: http://ksr96.blogg.no
cll94
kjempefint skrevet. Du er til stor hjelp for andre. stå på !
04.jul.2011, 21:08
URL: http://cll94.blogg.no
Thea Sundås
Veldig fin blogg du har, stå på! ♥
12.jul.2011, 21:38
URL: http://onlythea96.blogg.no
Vil hjelpe!
Du har en fantastisk blogg, hvor du bruker ordene dine utrolig godt. Kjenner igjen alt du skriver! Hadde anoreksi selv før, men er vel delvis frisk igjen nå. Det gikk så langt at jeg ble lagt inn på sykehuset og tvangsfòret. Ønsker ingen dette du går igjennom nå, er så vondt. Og det tar så utrolig lang tid, og man føler man aldri gjør fremskritt. Mitt beste råd er å være tålmodig, og ikke minst fornøyd med akkurat degselv! Vet det er lett å si osv, men du er fantastisk, tro meg. Skulle virkelig ønske det var noe jeg kunne gjøre for deg, hjelpe deg eller gi deg noen råd. Snakke med deg, hva som helst. Vet jeg kan hjelpe deg, men vet ikke hvordan jeg kommer i kontakt. Regner med dette ikke er noe du vil, det ville hvertfall ikke jeg. Men du er langt ifra meg, og har en helt annen innstilling. Håper ting blir bedre for deg, ønsker deg virkelig alt godt! Masse lykke til, du er fantastisk sterk :)
16.jul.2011, 01:26
Maren sørum
Jeg er ei jente med alvorlig anoreksi, og da jeg fant bloggen din leste jeg gjennom hele, og du er jo mega flink til å sette ord på følelser og slikt, stå på ! Jeg hadde satt pris på om du tok deg tid til å kikke på bloggen min :)
19.jul.2011, 08:44
URL: http://Zui.blogg.no
eirilfredriksen
bra skreve!

skjønner deg godt, er en bra måte og få ut alt på:)
20.jul.2011, 13:31
URL: http://eirilfredriksen.blogg.no
tirb
Hei

jeg er en voksen dame med bulimi og BED (overspising). Kjenner meg masse igjenn i bloggen din...fellte noen tårer når jeg leste en del innlegg. Du er utrolig flink til å sette ord på dine følelser. Prøvde å legge deg til som venn slik at jeg kan følge deg videre, men klarte det desverre ikke.
02.aug.2011, 19:13
URL: http://tirb.blogg.no
Hverdagen med spiseforstyrrelser
tirb: Trist å høre at du sliter med spiseforstyrrelser. Jeg håper det går bedre med deg etter hvert! Virkelig.

Har lagt deg til som venn :)
Jeg er en jente som er 14 med spiseforstyrrelser (anoreksia), og nesten alt eg leser her kjenner eg meg igjen i. Det hjelper, tusen takk.
04.aug.2011, 13:32
Hverdagen med spiseforstyrrelser
Anonym: Heisann! Trist å høre at du har spiseforstyrrelsen anoreksi. Jeg håper du får den hjelpen du trenger, og at du føler deg sett og forstått på riktig måte av de som skal hjelpe deg til å bli frisk igjen. Det er godt å høre at det hjelper litt å lese fra bloggen min, og jeg håper du har det bra. Hvis du trenger noen å snakke med som forstår hvordan det er og som er der selv, ikke nøl med å ta kontakt :) Jeg er her!
Tina-Charlotte // Mitt liv som psykisk syk
Du skriver veldig bra! :-)

Kjenner meg igjen i veldig mye av det jeg har lest så langt. Er det greit hvis jeg legger deg til som venn, sånn at jeg kan fortsette å følge deg? Synes det er vanskelig å huske å innom blogger med mindre de dukker opp på hjem x)

Stå på og kjemp videre!
14.aug.2011, 15:29
URL: http://tinsie.blogg.no
Hverdagen med spiseforstyrrelser
tina: Ja, det er helt greit :)
travelbag
STÅ PÅ !<3
06.des.2011, 19:28
URL: http://travelbag.blogg.no
Hverdagen med spiseforstyrrelser
travelbag: <3
Marie
stå på!
20.des.2011, 11:16

Skriv en kommentar til dette innlegget:


//navn
//e-post
//URL
din kommentar:


lagre?

Velkommen!Jeg er en jente på 17 år som blogger om hverdagen med anoreksi. Jeg kommer til å skrive om veien tilbake igjen til å bli frisk, og om de utfordringene og den motstanden jeg vil møte på. Jeg ønsker foreløpig å være anonym, og stygge kommentarer blir slettet. Om det er noe du lurer på, kan du ta kontakt på lifewitheatingdisorders@hotmail.com.

arkivet


Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011

kategorier


Anoreksi, spiseforstyrrelser
Bakst
Blogg
Foto
Hverdag
My weekend
Månedsoppdatering
Spørsmål
Sykehuset
Tanker og følelser


Design:


Designet er laget av Sofie Kvelland!
hits