lifewitheatingdisorders.blogg.com - Gode og dårlige dager

Gode og dårlige dager

Dagene går opp og ned, og varierer veldig. Jeg vet aldri hva hverdagen bringer med seg, men utfordringene og ting som er vanskelig å takle, kommer ikke som noe overraskelse. Ikke en eneste ting som er positivt er akseptabelt for anoreksien. Jeg kjemper hele tiden med å snu tankene og stemmen som skriker ut, og den vil bare ha mer og mer oppmerksomhet. Med en gang jeg prøver å tenke en positiv tanke, er den fort på sin plass, og prøver å vri og vende på det. Anoreksien vrir og vender på alt. Den vrir og vender på alt fra det positive til det negative. Slitsomt og frustrerende er det. Jeg føler meg maktesløs.

Anoreksien følger meg. Overalt. Uansett hvor jeg går, og uansett hva jeg gjør. Når jeg prøver å lage en liste over hvordan måltidene og dagen skal være, er den konstant i tankene. Skal jeg øke kaloriinnholdet, sier den ?Hva er det jeg ser? Enda mer kalorier? Skal DU opp i vekt? Du som er så feit fra før av? Gå heller å tren, du. Det har du bare godt av?. Det er virkelig ikke lett å kjempe imot og snu på de anorektiske tankene som kommer opp. De styres av enorm ambivalens, og det er en utfordring i seg selv. En utfordring å tenke positivt, selv på de dårlige dagene jeg møter på.

Samme skjer når jeg ser meg selv i speilet. Anoreksien sier ?Herregud. Se på deg selv da! Hvem vil vel se ut som deg? Alt du spiser legger seg jo på lårene, det vet du jo. Hvor mange ganger må jeg si det til deg, før du får det inn i det forbanna hodet ditt??. Den vil meg aldri noe godt. Den vil bare at jeg skal følge etter reglene og gjøre det den sier. Noe som har fått meg til å tenke, er at hvis jeg fortsetter å følge anoreksiens regler og liv for alltid, går jeg glipp av så utrolig mye. Det er ikke slik jeg vil ha det. Jeg vil ikke være den jenta som hele tiden må kjempe mellom valg, utfordringer, kvalme, anorektiske tvangstanker, ambivalente tanker som gjør meg bare mer og mer forvirret, tankekaoset som gjør meg gal, og alt det negative spiseforstyrrelsen kommer med. Jeg vil ikke la den vinne over meg, og styre resten av livet mitt.

Det vil jeg bare ikke.

Det føles bare ikke riktig. Jeg som gleder meg sånn til å fullføre skole og utdanning, få meg jobb, gifte meg, danne en familie, reise rundt og oppleve verden, oppleve å se barna mine vokse opp, og hjelpe andre mennesker som kanskje opplever det som jeg og mange andre jenter sliter med. I dagens samfunn er det veldig mye fokus på kropp, vekt og utseende, hvordan se tynn ut etc., og det er kanskje ikke rart mange sliter med selvtilliten sin og tro på seg selv. Jeg syns det er trist at enkelte føler de må være sånn og sånn for å bli akseptert og godtatt fra andre, og det sier vel litt hvor syk verden har blitt?

Hvor syk verden vi lever i. Jeg blir helt i fra meg når jeg tenker på det, og ikke nok med de kravene og de store forventningene som stilles. Hvorfor må det være så utrolig vanskelig? Jeg tenker at alle, og da mener jeg absolutt alle, er god nok slik som de er. Hva er det som er så fint med å være så tynn da? Mange liker bedre å ha litt former enn å være radmager. Media, tv, programmer og aviser finnes det masse av, og ofte er dette med kropp et tema. Mitt beste tips, er å finne de positive tingene man liker med seg selv, skrive det ned, tenke på grunnen til at andre er glad i akuratt deg, og prøv å vær stolt over at det kun er en av akuratt deg. Alle er unik og fantastisk på hver sin måte.


// weheartit.com


  9 kommentarer på "Gode og dårlige dager"

thiiu
Du skriver så utrolig bra, blir veldig imponert!
20.jun.2011, 17:14
URL: http://thiiu.blogg.no
livetunderbarnevernet
Må si meg enig med komentaren over, du skriver veldig bra samtidig som du greier fint å legge trykk på det du mener! stå på. Liker bloggen din! :)
20.jun.2011, 17:19
URL: http://livetunderbarnevernet.blogg.no
CELNY<3- Meld deg på blogg vs blogg nå!
Du skriver utrolig bra, stå på videre. Du klarer det;)
20.jun.2011, 17:27
URL: http://celny.blogg.no/
Kaja Monita
kjempe bra skrevet! håper du overvinner anoreksiaen. håper det blir bedre for deg!
20.jun.2011, 18:23
URL: http://kajamonita.blogg.no
Emilie
kjempe bra skrevet! Stå på videre :)
20.jun.2011, 18:24
URL: http://www.emfo.blogg.no
madeleinelien
SV: altså jeg er utrolig glad i å reise, men skal si det var vanskelig å komme igang med pakkingen denne gangen. Tusen takk for kommentaren og ha en fin sommer videre.
20.jun.2011, 21:26
URL: http://madeleinelien.blogg.no
trude -kommenterer alltid tilbake! :)
jeg er så enig!! media ødelegger! ;L
20.jun.2011, 22:03
URL: http://trudeg.blogg.no
amalievbjerk
Du skriver knall bra!:-) Stå på videre!!
21.jun.2011, 00:58
URL: http://amalievbjerk.blogg.no
veronika
du skrive så bra og eg leve meg så raskt inn i det! Og samtidig er det så trist å lese, eg ynskjer deg all lykke du kan få! :)
21.jun.2011, 10:53
URL: http://ver09ka.blogg.no

Skriv en kommentar til dette innlegget:


//navn
//e-post
//URL
din kommentar:


lagre?

Velkommen!Jeg er en jente på 17 år som blogger om hverdagen med anoreksi. Jeg kommer til å skrive om veien tilbake igjen til å bli frisk, og om de utfordringene og den motstanden jeg vil møte på. Jeg ønsker foreløpig å være anonym, og stygge kommentarer blir slettet. Om det er noe du lurer på, kan du ta kontakt på lifewitheatingdisorders@hotmail.com.

arkivet


Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011

kategorier


Anoreksi, spiseforstyrrelser
Bakst
Blogg
Foto
Hverdag
My weekend
Månedsoppdatering
Spørsmål
Sykehuset
Tanker og følelser


Design:


Designet er laget av Sofie Kvelland!
hits