lifewitheatingdisorders.blogg.com - Sterk og svak.

Sterk og svak.

Jeg ser meg selv i speilet. Jeg finner alltid noe feil. Anoreksien finner alltid noe feil med meg, og får meg til å føle meg annerledes. Mindre verdt. Stygg. Feit. Alt det der. Når spiseforstyrrelser har vært et problem så lenge, så har jeg blitt så vant til det, og jeg tror veldig lett på det anoreksien sier. Det er den som snakker for meg, når jeg ser meg selv i speilet. Ofte får jeg spørsmål som "Hva er det du blir så lei deg for, når du ser deg selv i speilet?" "Hva er det du ser som er så galt, du som er en så skjønn og herlig jente?". Noe jeg bare ikke klarer å se eller forstå, er hvordan andre ser på meg.

 

Hvordan de beskriver meg for utseende. Jeg kan ikke forstå at det de sier stemmer helt. Jeg klarer ikke helt å få det til å stemme. De sier jo positive ting, noe jeg virkelig ikke kan se når jeg ser meg selv i speilet? Frykten sitter helt fast. Den gir ikke slipp. Den tar godt grep, og klamrer seg fast i meg. Jeg frykter hele tiden for hva andre skal tenke og tro om meg, og ikke minst frykter jeg at de skal si noe negativt. Noe som kommer til å såre. Noe som kommer til å gjøre vondt, innerst inne. Kommentarer som går på utseende, og som gjør at jeg vil føre meg enda verre. Jeg er redd for at det skal skje. En stor frykt.

 

Uansett hva vekten viser, er ikke anoreksien fornøyd. Den er aldri fornøyd, uansett hvor hardt jeg jobber og kjemper etter reglene. Å følge etter anoreksien føles minst vondt, men det er bare noen dager jeg føler jeg ikke klarer å vinne over den. Noen dager tar den all kontroll, og jeg føler meg så maktesløs. Heldigvis så har jeg kjempet enda hardere den siste tiden, og heldigvis så føler jeg at det er likt når det gjelder kontroll. Det er nå det gjelder. Det er nå det gjelder å holde hodet oppe, og prøve å ikke la den ta over alt. Ta over hele livet mitt, selv om den har tatt stor del og plass av veldig mye allerede. Den tar stor plass.

 

Den ødelegger veldig mye for meg. Den ødelegger mye av gleden jeg har, alt som er av det positive, og den elsker måten den er på. Den elsker å se meg følge etter og tro på det den sier. Den smiler når jeg tror på alt det den sier når jeg ser meg selv i speilet, og den smiler og er glad når jeg lar den ta kontroll og når jeg lar den få lov til å snakke for meg. Det er vanskelig når man prøver å gå framover og gå mot målet, når man møter på så mye motstand som en spiseforstyrrelse bærer med seg. Det er virkelig ikke enkelt å holde motet oppe, viljen, samarbeidsviljen og motivasjonen oppe når man møter utfordring etter utfordring.

 

Det er virkelig ikke enkelt.

 

Noe som er litt godt å tenke på, er at jeg ikke er alene. Det er så utrolig mange andre som opplever det samme som jeg gjør, og det er mange som sitter igjen med en god porsjon med mestringsfølelse etter å ha vunnet over kampen mot spiseforstyrrelsen. Det er sterke, modige og tøffe mennesker. Det er dem jeg virkelig ser opp til, og jeg håper virkelig jeg en dag blir en av dem. Troen på at jeg skal klare å komme meg gjennom sykdommen og problemet varierer veldig, men som oftest, når noen kommer å forteller at de har tro på meg og at jeg skal klare dette, så kjenner jeg troen på meg selv stiger og blir høyere.

 

Det er en ganske god følelse, og det er i hvert fall en god følelse når noen kommer til deg å sier at du er et forbilde. At noen beundrer akuratt deg, for den du er. Den personen du er. Det viktigste, noe som jeg også ofte tenker over, er å være seg selv, og tørre å stå for den man er. Hvorfor være noen andre, når man er så verdifull og vakker som man er som person? Tenk at ingen er så unik som akuratt deg, og at det bare er èn av deg. Det hadde jo vært ganske kjedelig om absolutt alle var helt lik, og selv om selvtilliten kan variere og være både bra og dårlig i perioder, så må man aldri glemme at det er helt normalt.

 


// weheartit.com


  12 kommentarer på "Sterk og svak."

<3 vanjajensen
Bra skrevet, du er en sterk jente, og kommer deg gjennom dette, bare husk du er nydelig slik du er!
17.jun.2011, 08:09
URL: http://vanjajensens.blogg.no
Evy Karoline
Så godt skrevet! Lykke til, jeg håper det går bra med deg!
17.jun.2011, 11:58
URL: http://Evyy96.blogg.no
Tanika
Nydelig skreve! Desverre sant! :( Du er nydelig og flott, tenkt på det positive med livet og da glemmer du det negative :)
17.jun.2011, 14:38
URL: http://Taanika.blogg.no
Jannichen's internatliv med mer!
Bra skrevet!:-)
17.jun.2011, 14:42
URL: http://jannicheeen.blogg.no
celinemaries
sv: tanker og meninger skriver jeg veldig mye om. men det kommer ingenting ut av det føler da jeg. siden jeg har vært veldig av og på inne på bloggen min, så lesere har forlatt. og siden det ikke blir lest eller kommentert mister jeg lysten til å skrive. og da kommer det nesten aldri innlegg, og når det kommer så blir det ikke lest.. om du forstår :)
17.jun.2011, 14:46
URL: http://celinemaries.blogg.no
Ellen
Du er sterk. Jeg elsker å lese bloggen din !
17.jun.2011, 15:52
MUNTHER - prøver å kommentere tilbake!
Du skriver utrolig bra, og når jeg leser dette begynner jeg virkelig å tenke.. Stå på!
17.jun.2011, 15:58
URL: http://munther.blogg.no
jenika
utrolig bra skrevet. fikk tårer i øynene når jeg leste dette !
17.jun.2011, 16:54
URL: http://www.jenika.blogg.no
Kristin
Jeg vet du kan klare dette; du må bare overvinne anoreksiaen. DU er sterkere enn den - du må bare finne den styrken!
17.jun.2011, 18:27
URL: http://ksr96.blogg.no
Julie komenterer tilbake!
://
17.jun.2011, 19:09
URL: http://rarejuliee.blogg.no
Helle Mylén
Stå på! jeg har troen
17.jun.2011, 21:32
URL: http://hmkt.blogg.no
camilla
be strong :D
18.jun.2011, 08:13
URL: http://ccamillabr.blogg.no

Skriv en kommentar til dette innlegget:


//navn
//e-post
//URL
din kommentar:


lagre?

Velkommen!Jeg er en jente på 17 år som blogger om hverdagen med anoreksi. Jeg kommer til å skrive om veien tilbake igjen til å bli frisk, og om de utfordringene og den motstanden jeg vil møte på. Jeg ønsker foreløpig å være anonym, og stygge kommentarer blir slettet. Om det er noe du lurer på, kan du ta kontakt på lifewitheatingdisorders@hotmail.com.

arkivet


Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011

kategorier


Anoreksi, spiseforstyrrelser
Bakst
Blogg
Foto
Hverdag
My weekend
Månedsoppdatering
Spørsmål
Sykehuset
Tanker og følelser


Design:


Designet er laget av Sofie Kvelland!
hits