lifewitheatingdisorders.blogg.com - Utfordring etter utfordring.

Utfordring etter utfordring.

Jeg kjenner jeg blir sint på meg selv når jeg følger etter spiseforstyrrelsen. Etter spiseforstyrrelsens regler. Jeg gjør det fordi det føles minst vondt. Det er mindre utfordringer, og det føles mest riktig. Det føles mest riktig, men på en annen side så vet jeg at det bare er feil. Motivasjonen og samarbeidsviljen kommer ikke av seg selv, og jeg kjenner jeg blir sint på meg selv når jeg ødelegger for det. Jeg blir sint på meg selv når jeg stopper opp, og blir så usikker. Det hadde vært noe helt annet om jeg kunne stole på det fornuftige som ble sagt, og om jeg bare samarbeidet og var på det rette laget.

 

Det er så mange utfordringer som står på rekke og rad etter hverandre. Er jeg motivert til å ta de utfordringene og klare å kjempe imot det som måtte være vanskelig? Er jeg motivert nok? Motivasjonen ligger nesten usynlig, bak og godt gjemt. Men den er der, og det er vel det viktigste. Jeg må jo egentlig bare tenke og se positivt på det, og jeg fikk en mye bedre oversikt når jeg skulle skrive ned hva som motiverte meg. Motivasjonen er der, selv om den av og til er vanskelig å tro på. Selv om den av og til er vanskelig å se og finne fram. Motivasjonen må jo komme innenfra, og det krever så utrolig mye.

 

Det krever så utrolig mye fra en når det gjelder å bli frisk fra en spiseforstyrrelse. Jeg har dere som motiverer meg, dere som kommenterer på bloggen, vennene mine, de jeg har rundt meg, familien og de som hjelper meg gjennom spiseforstyrrelsen. Bare jeg hadde vært mer på lag med dem, så hadde det kanskje gått bedre. Da hadde det kanskje vært litt annerledes. Men, noe som er helt klart, er at det er en vanskelig utfordring. Det er en vanskelig utfordring å kjempe imot noe som spiseforstyrrelser, men jeg kjenner motivasjonen stiger når andre som har klart å komme seg ut fra sykdommen, og når de forteller om hvor fantastisk det er å være frisk. Å være fri. Fri fra spiseforstyrrelsen. Fri fra smerte og sykdom.

 

Det er helt klart det motiverer meg, for det er jo det jeg egentlig vil. Være fri. Være i drømmeland, der jeg klarer å smile og virkelig mene det, ikke tvinge det fram uten at det føles riktig. I drømmeland der jeg slipper alt som er av bekymringer, tanker, sykdom, smerte og vonde følelser. Jeg ser veldig fram til å føle meg fri. Mer enn noensinne. Mer fri enn jeg noen gang har opplevd. Jeg gleder meg til å være fri, og føle at ingenting hindrer meg i å virkelig leve. Virkelig leve livet. Kunne gjøre det jeg syns er gøy. Kunne gjøre det som får meg til å smile, le, kjenne en god følelse innerst inne. Kjenne at hjertet virkelig banker.

 

Jeg gleder meg til å komme meg til drømmeland der jeg føler meg fri. Der jeg ikke møter på så mange utfordringer, hindringer, problemer og alt som er av motstand. Til drømmeland der det ikke finnes noe som heter spiseforstyrrelser eller anoreksi, og til drømmelandet der alt er så bra. Der alt føles så bra. Der jeg selv kan godta meg som den jeg er. Den jeg er som person. Der jeg blir til den glade, fornuftige, lykkelige meg. Den jenta jeg vil være. Jeg håper jeg kommer dit en gang. Jeg håper jeg klarer å finne meg selv, og at jeg trives med det. Jeg vet jeg kommer dit en gang. Til drømmeland.

 

Jeg vet jeg kommer dit, etter jeg har vunnet kampen mot spiseforstyrrelsen. Kampen mot anoreksiens kamp og motstand. Den er sterk. Ufattelig sterk. Men det beste, er at jeg kjenner den enorme styrken i kroppen etter jeg har vunnet. Etter dagens seier. Det er en fantastisk følelse. Jeg føler meg så fri. Jeg føler meg så glad. Er det ekte lykke? Eller er det falsk lykke? Jeg vet faktisk ikke. Jeg blir så usikker, for anoreksien har dratt meg fram og tilbake, hele tiden, i veldig lang tid nå. Jeg vet ikke lenger, hva som er ekte eller hva som er falsk lykke. Ekte lykkerus, eller falsk lykkerus. Hva er forskjell? Hva er best?

 

Anoreksien skriker etter oppmerksomhet. "Se meg. Følg etter mine regler. Det kommer til å bli så bra. Tenk på alt du slipper av bekymringer og slikt, bare om du følger etter meg. Bare om du spiller på mitt lag, hele tiden. Jeg gjør deg lykkelig. Jeg lover". Den lurer meg bare. Den lurer meg trill rundt, og noen ganger er jeg bare så utrolig dum som tror på det. Jeg tror på det den sier til meg, og det er en kamp i seg selv å snu det. Det er en kamp i seg selv og ta seg sammen, og virkelig skrike tilbake. Men jeg er blitt flinkere til det. Jeg har øvd og øvd på det, og selv om det ikke sitter helt på plass enda, så blir det nok bedre.

 

Jeg har faktisk hatt en framgang der, når det gjelder dette med å skille mellom anoreksiens liv og det jeg selv vil. At den ikke skal få lov til å bestemme. Styre alt. Kontrollere alt. Kontrollere alt jeg gjør. Alt jeg tenker. Alt jeg planlegger. Hvilken vei jeg skal gå. Hvilke regler jeg skal spille på og følge etter. Det er kanskje ikke rart jeg blir gal, ettersom tankene mine styres av et enormt ambivalens. Det er så slitsomt å ikke vite lenger hva som er rett og galt? Hva som er den rette veien, når man plutselig har så mange valgmuligheter? Når man plutselig kommer til et veikryss i livet. Hva velger man egentlig da? Det beste.

 


// weheartit.com


  17 kommentarer på "Utfordring etter utfordring."

l95g
du kommer til å klare deg ,du er flink å se på det lyse
14.jun.2011, 16:33
URL: http://l95g.blogg.no
rebekkapresteng
jeg er sykt imponert over at du klarer å skrive så åpent. du virker som en veldig sterk jente, du kommer til å klare deg, virkelig!
14.jun.2011, 17:00
URL: http://rebekkapresteng.blogg.no
Monika Pedersen - Kommenterer tilbake
Du er flink :)
14.jun.2011, 17:02
URL: http://moniikap97.blogg.no
Aurora, kommenterer alltid tilbake!
Du er veldig flink!
14.jun.2011, 17:23
URL: http://auroradin.blogg.no
Y l v a - kommenterer tilbake!
Stay strong!
14.jun.2011, 17:45
URL: http://ymnes.blogg.no
SandyE - kommenterer alltid tilbake
Du er flink!
14.jun.2011, 18:48
URL: http://sandye.blogg.no
mariannbrubakkken - Kommenterer tilbake!
ahh, har ikke noe mer å si enn at du er utrolig sterk!
14.jun.2011, 19:09
URL: http://mariannbrubakkken.blogg.no
sarah michelle
SV: Takk for kommentar! :)

Lykke til! <3
14.jun.2011, 19:39
URL: http://www.sarahsverden.blogg.no
Mette Standnes
Må virkelig si jeg beundrer deg som har denne bloggen, og tørr å skrive om dette temaet. Det er det ikke mange som gjør! Du virker utrolig sterk, og jeg har troen på deg og håper at du klarer å overvinne denne sykdommen som INGEN fortjener å få!

Veien tilbake er nok tung, men du virker så viljesterk at jeg tror ikke det vil bli et problem for deg! Jeg ønsker deg mye lykke til videre, og skal fortsette å følge bloggen din :-)

Stå på, du er nok en hjelper for andre som sliter med det samme!
14.jun.2011, 20:29
URL: http://mettest.blogg.no
Aurora
du virker som en veldig sterk person! lykke til:)
14.jun.2011, 20:30
URL: http://auroraniilsen.blogg.no
Rikke :)
Stay strong, du klarer det! Lykke til <3

Sv: Takk :)
14.jun.2011, 20:31
URL: http://rickyangel.blogg.no
cll94
virker som du er en sterk person. lykke til, du klarer det :)
14.jun.2011, 21:05
URL: http://cll94.blogg.no
Madelen Halvorsen
Flinke :))
14.jun.2011, 21:27
URL: http://maddehalvorsen.blogg.no
Anna :)
Du er sterk, stå på!
14.jun.2011, 22:04
URL: http://plinkaplonka.blogg.no
Inzpo
du er sykt flink til og skrive !
14.jun.2011, 22:53
URL: http://inzpo.blogg.no
Nina - Kommenterer tilbake ♥
Du er kjempesterk! bildet burde virkelig gi deg inspirasjon :)
14.jun.2011, 23:18
URL: http://nkr.blogg.no
Mkey - written black on white! - KOMMENTERER ALLTID TILBAKE.
Du er kjempe sterk! <3
15.jun.2011, 16:07
URL: http://mkey.blogg.no

Skriv en kommentar til dette innlegget:


//navn
//e-post
//URL
din kommentar:


lagre?

Velkommen!Jeg er en jente på 17 år som blogger om hverdagen med anoreksi. Jeg kommer til å skrive om veien tilbake igjen til å bli frisk, og om de utfordringene og den motstanden jeg vil møte på. Jeg ønsker foreløpig å være anonym, og stygge kommentarer blir slettet. Om det er noe du lurer på, kan du ta kontakt på lifewitheatingdisorders@hotmail.com.

arkivet


Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011

kategorier


Anoreksi, spiseforstyrrelser
Bakst
Blogg
Foto
Hverdag
My weekend
Månedsoppdatering
Spørsmål
Sykehuset
Tanker og følelser


Design:


Designet er laget av Sofie Kvelland!
hits