lifewitheatingdisorders.blogg.com - Å velge riktig vei .. er ikke alltid enkelt.

Å velge riktig vei .. er ikke alltid enkelt.

Det er godt å ha dager der jeg føler jeg kan komme meg ut, legge igjen tankene og alt som har med spiseforstyrrelsen å gjøre et annet sted, og bare få noen positive tanker å tenke på. Slike dager er utrolig viktig for meg, og det betyr så mye. Det betyr så mye å ha fantastiske mennesker rundt seg, som kjemper sammen med meg, og som står ved min side og heier meg fram. Fram til mål. Selv om jeg vet det er en godt stykke igjen, så er hver framgang en seier for meg. Når jeg vinner over dagens kamp mot anoreksien, så er det en stor seier for meg. Det betyr så mye. Det betyr så utrolig mye for meg.

Enkelte dager er lange og vanskelige. Vanskelige å komme seg gjennom. Anoreksien skriker etter mer oppmerksomhet, og hver gang jeg prøver å kjempe imot og viser at det er jeg som skal ha den kontrollen, så hater den meg bare mer og mer. Den liker virkelig ikke at jeg prøver å utfordre den og være sterkere, og det kjenner jeg veldig godt på kroppen også. På slike dager, der jeg i all konsentrasjon prøver å vinne og prøver å kjempe, så kan fort kommentarer såre og gjøre vondt. ?Skal du ikke spise sammen med oss nå da??. Bare det spørsmålet, det lille spørsmålet kan gjøre at tårene strømmer på og at jeg skriker.

Skriker av sinne. Gråter av følelsen av å være maktesløs. Svak. Er jeg så svak da? Anoreksien får meg til å føle meg det. Anoreksien får meg til å føle meg som en taper, håpløs, elendig, og totalt verdiløs. Den vil meg vondt. Den vil ødelegge alt for meg. Gjøre livet mitt til tusen biter. Til grus. Jeg kjenner styrken innerst inne vokse seg oppover når jeg tenker på det. Når jeg tenker på at noen prøver å vinne over meg. Vinne over alt. Alt det gode og positive i livet mitt. Men, er det så riktig da? Nei. Absolutt ikke. Uansett hvor mye den river i meg, og uansett hvor tøft det kommer til å bli, så skal ikke den få lov til å styre alt. Ikke for alltid.

Jeg som har så mye jeg ser fram til i framtiden. Jeg som har så mange drømmer og mål foran meg. Jeg kan vel ikke la spiseforstyrrelsen ødelegge det, vel? Det handler hele tiden om å være sterk, og prøve å finne den styrken og kampviljen man har innerst inne. Vårt indre mot. Alle har det, men noen ganger kan det være vanskelig å finne den. Noe som har vært med på å motivere meg, er å vite konsekvensene for spiseforstyrrelser. Jeg unner virkelig ingen denne sykdommen. Ikke en gang min verste fiende. Egentlig, så vet man ikke hvordan det er før man opplever det selv og er der. Det er da man ser hvordan det er.

Tankene mine styres fram og tilbake av enorm ambivalens. Jeg vil bli frisk, men samtidig føles det minst vondt å følge anoreksien. Anoreksiens regler. Den lurer meg, den gjør meg vondt, og den fokuserer bare på det negative. Den drar meg fram og tilbake, gjør alt mye vanskeligere enn ting er fra før av, setter utfordring etter utfordring, og den sliter og river i meg. Den vil at jeg skal kjempe. Den vil ha all kontroll, og den vil så gjerne se meg tape. Den vil så gjerne se meg tape og gi bort alt jeg har som er av kontroll og styring. Men nei. Jeg er sterk nok til å vinne over den.

Jeg velger å tro det, fordi det er så mange som har klart å komme seg gjennom det samme. Jeg velger å tro på det, når det er så mange som har tro på meg og at jeg skal klare det. En dag, må jeg vinne. En dag. Motivasjonen er ikke på topp fortiden, og den er som en berg-og-dal-bane. Den går opp og ned. Hele tiden. Jeg vil tilbake til den livsglade, lykkelige, gode og blide meg. Det er det jeg egentlig vil, men utfordringene gjør det så vanskelig for meg å snu. Snu mot den rette veien.


/ weheartit.com


  23 kommentarer på "Å velge riktig vei .. er ikke alltid enkelt."

HeiidiLover//Kommentere alltid tilbake <3
Bra skrevet : )

Lykke til og jeg håper du snart blir frisk ♥
12.jun.2011, 11:17
URL: http://heiidilover.blogg.no
<3 engv0ll - kommenterer ALLTID tilbake
veldig bra skrevet! :-)
12.jun.2011, 11:28
URL: http://engv0ll.blogg.no
Jeanett
så bra skrevet :)
12.jun.2011, 12:08
URL: http://jeajen.blogg.no
Julie & Vilde - kommenterer tilbake!
utrolig bra skrevet! ønsker det beste for deg!
12.jun.2011, 12:21
URL: http://jnvd.blogg.no
Sarah
Utrolig bra skrevet! Stå på, ut i fra det jeg har lest på bloggen din er du er utrolig sterk, og det liker jeg veldig godt! :-)
12.jun.2011, 12:38
URL: http://sarahch.blogg.no
anette :-)
bra skrevet, du virker som en sterk jente! lykke til videre!
12.jun.2011, 12:40
URL: http://aaauo.blogg.no
♛ Caroline og Trine-Lise ♛
du er kjempeflink til å skrive!
12.jun.2011, 12:41
URL: http://cawogtl.blogg.no
MathildeBakke
du er flink til å skrive!Håper du snart blir frisk:- )
12.jun.2011, 13:15
URL: http://mathildebakke.blogg.no
Malin
Veldig bra skrevet ! :))
12.jun.2011, 14:04
URL: http://www.malinmalin.blogg.no
Oda - komenterer tilbake
Gratulerer med alle dine viktige seiere! Kjemp videre, hver eneste ev av de er viktige!
12.jun.2011, 14:24
URL: http://www.myloveforlife.blogg.no
Dette kan være den tøffeste kampen i ditt liv! En kamp du vil lære å leve med, og som blir lettere å håndtere ettersom du blir sterkere. Det er klart du skal klare dette! Bruk dine nærmeste, dette er ikke noe man fixer selv.

Aldri tvil på at det er du som bestemmer over kroppen din og ikke kroppen din som bestemmer over deg!

Les denne boken;

Unbearable Lightness: A Story of Loss and Gain av Portia de Rossi

Fortsett å være sterk! Det krever enorm styrke å slutte å spise, snu den styrken til å komme tilbake igjen!

Du klarer dette!
12.jun.2011, 15:37
johnsenmathilde
fin blogg :D
12.jun.2011, 15:57
URL: http://johnsenmathilde.blogg.no/
HeleneFotografi
Det er bra skrevet.

Kommer til å følge med på bloggen din videre, se at du kjemper deg igjennom fortiden.

Når du blir frisk kommer du til å se på de gamle innleggene og tenke på hva du har klart, huske hvilket syn du hadde på livet. Så det er inspirerende å lage en slik blogg :)
12.jun.2011, 16:56
URL: http://helenefotografi.blogg.no/
Hverdagen med spiseforstyrrelser
HeleneFotografi: tusen takk for koselig kommentar :) betyr veldig mye for meg, og det er helt klart en motivasjon. Ja, samme tenker jeg også. Da kan jeg se tilbake til hvordan det var, og være glad og stolt å tenke tilbake at jeg faktisk har klart å komme meg på bena igjen og blitt frisk igjen.
Michelle Marie
Jeg må bare si at dette innlegget fikk meg på gråten. Jeg kan ikke tenke meg hva du går igjennom. På måten du skriver syntes jeg du virkelig vil bli frisk. Og jeg tror du kan klare det. Jeg har lest noen innlegg nå og du virker som en utrolig sterk person. Jeg ønsker deg masse lykke til! Og jeg skal krysse mine fingre for deg!
12.jun.2011, 17:17
URL: http://michellemaries.blogg.no
Ada Amalie
masse lykke til videre! du virker som en sterk person, og jeg håper du snart blir frisk! :-)
12.jun.2011, 19:18
URL: http://www.adaabr.blogg.no
Emma
Utrolig bra skrevet! Lykke til videre, vær sterk! :-)
12.jun.2011, 20:14
URL: http://emmaols.blogg.no
Marion Celine
Kjempe sterkt å lese hvordan du har det.. Lykke til videre, og vær sterk! Likte veldig godt bildet under. ''Choose the right way, not the shortest'' Helt sant!
12.jun.2011, 21:23
URL: http://www.maceline.blogg.no
eliiink
Utroolig bra skrevet! Stå på, og lykke til videre! :)
12.jun.2011, 22:41
URL: http://eliiink.blogg.no
Ungdomsperioden - En blogg for ungdommer
Du skriver alltid så bra! Man blir rett og slett fanget av det du skriver.

Tusen takk for den hyggelige kommentaren du la igjen på bloggen min <3
12.jun.2011, 23:05
URL: http://ungdomsperioden.blogg.no
Ida Marie
bra skrevi:)
13.jun.2011, 01:07
URL: http://mizzidaa.blogg.no
hannedyp
Du skriver utrolig bra!:)
13.jun.2011, 20:08
URL: http://hannedyp.blogg.no
ragnhildgn
fin blogg, du er utrolig flink til å skrive!
14.jun.2011, 19:45
URL: http://ragnhildgn.blogg.no

Skriv en kommentar til dette innlegget:


//navn
//e-post
//URL
din kommentar:


lagre?

Velkommen!Jeg er en jente på 17 år som blogger om hverdagen med anoreksi. Jeg kommer til å skrive om veien tilbake igjen til å bli frisk, og om de utfordringene og den motstanden jeg vil møte på. Jeg ønsker foreløpig å være anonym, og stygge kommentarer blir slettet. Om det er noe du lurer på, kan du ta kontakt på lifewitheatingdisorders@hotmail.com.

arkivet


Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011

kategorier


Anoreksi, spiseforstyrrelser
Bakst
Blogg
Foto
Hverdag
My weekend
Månedsoppdatering
Spørsmål
Sykehuset
Tanker og følelser


Design:


Designet er laget av Sofie Kvelland!
hits