lifewitheatingdisorders.blogg.com - Tankene styres av ambivalens..

Tankene styres av ambivalens..

Spiseforstyrrelsen snakker for meg. Den snakker for meg når jeg ser meg selv i speilet. Det er ikke egentlig jeg som snakker. Den kommer med alt som er av det negative, og jeg kjenner selvtilliten synker bare mer og mer. Vondt gjør det. Jeg kjenner det innerst inne.

Etter hvert og med tiden har det blitt mindre tid til venner og det andre positive som fikk meg til å smile og le, kjenne den lykkerusen som ga en skikkelig god følelse innerst inne. Spiseforstyrrelsen måtte være først. Først prioritert foran alt og alle. Jeg var så redd for hva som kom til å skje hvis jeg ikke gjorde det. Den redselen sitter fremdeles fast i kroppen. Den slipper ikke. Hvem er jeg egentlig uten spiseforstyrrelsen? Hvordan er hverdagen og livet uten den? Jeg vet virkelig ikke, og nå som den er blitt en del av meg, så føles det så utrygt. For hvert skritt jeg tar, så føler jeg meg usikker.

Jeg er så redd for å gå feil. Så redd for å gjøre noe feil, om det så får konsekvenser for andre eller meg selv. Det er spiseforstyrrelsen som gjør meg så forvirret. ''Spise eller ikke spise'', som betyr ''Ro i kroppen eller uro som fører ofte til tårer og frustrasjon''. Plutselig så var det ikke så lett å velge lenger. Riktig eller ikke riktig.

Den kontrollen er blitt en del av meg. Anoreksiens kontroll. Den som er så viktig. Jeg prøver i all kamp å kjempe om å få tilbake den kontrollen, for jeg tror kanskje også at det vil være mer trygt for meg om det er jeg som har den, og når det er jeg som styrer livet mitt. Jeg tror det kanskje vil bli bedre om det er jeg som bytter plass med anoreksien, og at det blir jeg som blir min autopilot. Da blir det jeg som styrer over valgene mine og hvordan jeg skal leve livet mitt. Hvordan jeg skal ta valgene mine, og hvilke vei jeg skal gå. Hvilke retning.

Nå er det ikke jeg som styrer valgene mine, hva jeg skal gjøre, hvilken vei jeg skal gå, i hvert fall ikke hele tiden. Det er ikke alltid jeg som klarer å kontrollere og si ifra hva jeg vil og hvordan jeg vil ha det. Spiseforstyrrelsen kontrollerer og styrer på med sitt, mens den legger ut flere utfordringer etter seg. Utfordring etter utfordring. Vil det en gang ta slutt? Vil utfordringene en gang stoppe? Jeg tror det.

Et mål som jeg har hatt helt fra begynnelsen av, er at jeg prøver å leve så normalt som mulig. Jeg prøver å ikke la spiseforstyrrelsen være en hindring for meg i å gjøre ting. ''Normale ting''. Det som gjorde meg glad før, og det som gjorde meg levende. Det som fikk meg til å smile og le, og virkelig kjenne gleden bruse. Jeg savner å leve i den lykkerusen som føltes så god å ha, men jeg ser veldig fram til å få den tilbake. Den gleden som spiseforstyrrelsen vrir og vender på. De spiseforstyrrende dukker opp overalt, uansett hvor jeg går og uansett hvor jeg befinner meg.

Det er sjeldent jeg ikke opplever at spiseforstyrrelsen snakker for meg, og om jeg ikke opplever den og kjenner på den, har jeg en veldig rar følelse innerst inne. Jeg begynner å lete etter den, og venter på at den skal komme. Jeg gjør meg klar til å fighte. Jeg gjør meg klar til å kjempe. Jeg gjør meg klar til å vinne dagens kamp mot spiseforstyrrelsen.

Spiseforstyrrelsens motstand og hindring. Å leve etter spiseforstyrrelsen gjør minst vondt, så det er det som føles mest riktig. Likevel er det vanskelig å vite hva som er rett og hva som ikke er rett, og det er ikke lett å vite hvilken vei jeg skal gå når jeg kommer til et veikryss. ''Skal jeg gå ut i det skumle, farlige, usikre og utrygge livet? Eller skal jeg bli der jeg føler meg mest trygg, sikker og bevisst?''. Alle mulige slags spørsmål og tanker surrer rundt i hodet mitt til det uendelige. Det stopper aldri. Tankene stopper aldri å surre rundt. Hodet føles fullt. Er ikke plass til flere tanker eller bekymringer nå. Det må være en grense. Noe jeg må bli flinkere til, er å ''klippe'' vekk tankene. Gjøre de mindre. Bekymre meg mindre. Det er jo slik at det vi bekymrer oss for, skjer veldig sjeldent. Man bruker masse energi på bare tull. Man sløser bort masse energi som man kunne brukt på noe annet, som kanskje var mer positivt og bra.

   10 kommentarer på "Tankene styres av ambivalens.."

Lisa Hansveen
Stå på :)
06.jun.2011, 14:22
URL: http://readlisa.blogg.no/
mysecretmypain
Uff kjenner meg så igjen i dette! Det er som om jeg skulle skrevet det selv. Stå på søte deg, en dag skal vi bli frisk <3
06.jun.2011, 14:55
URL: http://mysecretmypain.blogg.no
HeiidiLover//Kommentere alltid tilbake <3
Stå på !!!!

Tusen hjertelig takk for kommentaren og ha en fin dag videre ^^

Husk jeg håper virkelig du blir frisk en dag :-)
06.jun.2011, 15:33
URL: http://heiidilover.blogg.no
☼Lisa Bakkeemo
Stå på! :)
06.jun.2011, 17:19
URL: http://lisabakkeemo.blogg.no
♥ VANILLA
Uff, stå på!
06.jun.2011, 17:50
URL: http://malindh.blogg.no
Ingrid Elise - komenterer tilbake :-)
Så fint design du har fått! :D

Og stå på videre!
06.jun.2011, 21:01
URL: http://danseeingrid.blogg.no
Anneli Aaland
Stå på!! Du klarer deg, ha troen på deg selv :)
06.jun.2011, 21:22
URL: http://ANNELIX.BLOGG.NO
Miranda - kommenterer tilbake
Stå på! Veldig fint design du har fått deg! :)

sv; tusen tusen takk! :)
06.jun.2011, 22:13
URL: http://miralu.blogg.no/
mku-prøver å kommentere tilbake
Å, du skriver så bra! Stå på :)
06.jun.2011, 22:29
URL: http://mku.blogg.no
Tine Elisabeth
du skiver så bra!

Stå på! <3
06.jun.2011, 23:28
URL: http://tineElisabeth.blogg.no

Skriv en kommentar til dette innlegget:


//navn
//e-post
//URL
din kommentar:


lagre?

Velkommen!Jeg er en jente på 17 år som blogger om hverdagen med anoreksi. Jeg kommer til å skrive om veien tilbake igjen til å bli frisk, og om de utfordringene og den motstanden jeg vil møte på. Jeg ønsker foreløpig å være anonym, og stygge kommentarer blir slettet. Om det er noe du lurer på, kan du ta kontakt på lifewitheatingdisorders@hotmail.com.

arkivet


Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011

kategorier


Anoreksi, spiseforstyrrelser
Bakst
Blogg
Foto
Hverdag
My weekend
Månedsoppdatering
Spørsmål
Sykehuset
Tanker og følelser


Design:


Designet er laget av Sofie Kvelland!
hits