lifewitheatingdisorders.blogg.com - Fornuften kjemper imot.

Fornuften kjemper imot.

Fornuften kjemper imot spiseforstyrrelsens stemme. For hver gang jeg inntar næring, hater spiseforstyrrelsen meg mer og mer. Den er ikke redd for å si hva den mener. En liten tanke dukker kanskje opp når jeg har klart å mestre noe, som for eksempel ''Endelig klarte jeg det'', kommer alltid spiseforstyrrelsen og sier ifra om at den likte det dårlig. ''Hva faen tror du at du gjør? Er du klar over hvor mye du har lagt på deg nå eller? Løp som bare faen. Løp til helvete. Løp til du virkelig kjenner sting i lungene, og løp til du ikke klarer mer''. Jeg bekymrer meg alltid etter måltidene. Jeg tenker på hvordan sekundene, minuttene og timene vil bli etterpå. Om de er fylt med angst, de spiseforstyrrende tankene og følelsene av skam og dårlig samvittighet, eller om de er fylt med tomhet eller frustrasjon.

Det er lettere sagt enn gjort. Man vet ikke hvordan det er, før man plutselig er der selv. Jeg hadde aldri trodd at det å ha en spiseforstyrrelse var så vanskelig å komme seg ut fra som jeg opplever nå, og slik som det virkelig er, men det er virkelig ikke lett å vite hvordan det er, når man står på et helt annet ståsted med et helt annet synspunkt. Jeg merker at de som forstår meg best, er de som har opplevd det selv. Jeg snakker ofte med noen fantastiske jenter som er så utrolig tøff og sterk, og som opplever det samme som jeg gjør nå. Det gjør veldig vondt å høre historiene de har bak seg, men det er også godt å høre hvor sterk de er, og jeg lærer så utrolig mye fra dem. Det å føle seg forstått, er så utrolig viktig. Hvis ikke man føler man blir forstått, føler man seg kanskje som glemt. Som luft. Som om ingen ser hva som egentlig foregår.

Noe som jeg er utrolig glad for, er at jeg går i den behandlingen der jeg får litt tid til å snakke med andre som virkelig forstår og vet hvordan det er og oppleves. Det betyr veldig mye for meg, for den opplevelsen å bli forstått gir en veldig god følelse. Jeg føler meg ikke så alene lenger. Jeg føler meg ikke så alene om problemet lenger, når jeg får snakke med andre som opplever det samme. Som er der selv. Akuratt der jeg er. Å komme ut fra en spiseforstyrrelse krever så utrolig mye. Det krever så utrolig mye innsatsvilje, motivasjon, styrke, og så utrolig mye mot. Tro på seg selv. Tro på egne krefter. Det er virkelig ikke enkelt å tro på at det kommer til å gå bra når det er så mye hindring og så utrolig mye motstand. Den angsten og den stemmen til spiseforstyrrelsen. Det er vel de største hindringene og den største motstanden som er.

Det er virkelig ikke enkelt å snu tankene som spiseforstyrrelsen kommer med. Hver gang jeg prøver å få mat i kroppen, uansett mengde, uansett kaloriinnhold, så er aldri spiseforstyrrelsen fornøyd. Den skriker og er skikkelig forbanna. ''Du vet jo at du ikke skal gjøre dette. Er du ikke feit nok? Ser du ikke at du er feit nok? Du skal virkelig få løpe langt etter dette''. Samme med når jeg drikker nutridrink også. Drikker jeg litt av den, kommer motstanden og angsten automatisk opp. Jeg vet ikke lenger hva jeg føler. Jeg føler så utrolig mye. Jeg tenker så utrolig mye. Jeg klorer fast håpet, styrken, motivasjonen, motet og innsatsviljen, og alt det andre jeg trenger. Alt det viktige som jeg ikke må miste. Jeg blir fortalt fra så utrolig mange, at jeg må slutte med all den tenkingen. Jeg må slutte med all den bekymringen når det gjelder mat og kalorier.

Det er virkelig ikke lett. Det er virkelig ikke så lett som det høres ut til for enkelte. Det er ikke bare til å slutte med all tekning, bekymring, og den kontrollen. Det er ikke bare til å si ''Nei. Nå kjære anoreksi, nå forlater jeg deg.'' Det er ikke så enkelt, det handler om så utrolig mye mer. Det skal mer til for at jeg skal klare å slippe løs den kontrollen, og for at anoreksien skal forlate min kropp. For alltid. Det har jeg sagt helt klart og tydelig. ''Nå er jeg her for å avgjøre en kamp som jeg skal vinne over. Meg mot anoreksi. Når jeg vinner, er jeg helt ferdig med deg, kjære deg anoreksi.'' Den er heller ikke så blid når jeg sier det, men når jeg sier det på den måten, så mener jeg det. Jeg har tenkt til å bli ferdig med den, og prøve så godt jeg kan å ikke få et tilbakefall. Selv om det er det jeg frykter mest, så skal jeg prøve å ikke tenke så mye.

Jeg må prøve å tenke mer på hva som kan gå bra, ikke på hva som kan gå dårlig.


  21 kommentarer på "Fornuften kjemper imot."

Stine<3
Det er bra du blir forstått! Forståelse er det viktigste : )

Og husk alt ordner seg til slutt! : D

Det er ihvertfall det jeg har erfart! : )
03.jun.2011, 08:35
URL: http://tkdstine.blogg.no
Celny - Kommenterer tilbake:D
Du klarer det:)
03.jun.2011, 09:55
URL: http://celny.blogg.no/
AIdana - Kommenterer TILBAKE ! <3
bra !
03.jun.2011, 10:18
URL: http://aidana.blogg.no
Thale Sunniva - Reise
Pent skrevet og pent bilde!
03.jun.2011, 10:35
URL: http://thalesunniva.blogg.no
Dina - Kommenterer alltid tilbake
Bra skrevet! alt kommer til å ordne seg, det er jeg sikker på! :)
03.jun.2011, 10:41
URL: http://axxca.blogg.no
norakaren-kommenterer alltid tilbake
pent skrevet:-)
03.jun.2011, 10:57
URL: http://norakaren.blogg.no
Madelen Elwin Haner - Life of a real Avenger
Huff.. Høres ikke bra ut i det hele tatt! :/ Det er sant det du sier at du ikke vet hvor ille det er før du er der, jeg kan ikke tenke meg følelsen engang jeg! Men har skjønt på deg og andre mennesker som har det, at det er forferdelig vanskelig! Håper det går bedre med deg, og du klarer og komme deg ut av det! <3
03.jun.2011, 11:22
URL: http://doudig.blogg.no
Monika Pedersen - Kommenterer tilbake
Pent skrevet :)
03.jun.2011, 11:37
URL: http://moniikap97.blogg.no
stine- kommenterer tilbake
Det er bra at du har rette innstilingen !

kjempe bra skrevet ! :-)
03.jun.2011, 12:03
URL: http://stclau.blogg.no
Marita Solheim
sv: fin egenskap ;)
03.jun.2011, 14:07
URL: http://www.maritasunshine.blogg.no
Janita Jeanett Lilleng
Virkelig bra skrevet! :-) Høres ikke lett ut, men jeg er sikker på at du klarer det! Håper det går bedre med deg. <3
03.jun.2011, 14:08
URL: http://janitajeanett.blogg.no
mku-prøver å kommentere tilbake
Du skriver så bra! Jeg kan ikke si at jeg vet hvordan du har det, for jeg aner ikke hvordan det er å ha spiseforstyrrelse. Men det virker veldig tungt :/ Men dette klarer du! Stå på, jeg "heier" på deg :)
03.jun.2011, 14:24
URL: http://mku.blogg.no
Hverdagen med spiseforstyrrelser
mku: tusen takk :) det motiverer meg veldig når jeg hører slike fine kommentarer. Tusen takk! Det betyr så mye.
iselin - kommenterer alltid tilbake!
SV; tusen takk :D
03.jun.2011, 15:35
URL: http://ihisinfritidsverden.blogg.no
Johanne (sangblogg) - kommenterer alltid tilbake<3
jeg har nå postet en video av meg som synger sangen du ønsket! Håper du liker det, kommenter<3

jeg er innom bloggen din hver dag, håper du blir frisk igjen! Goooo deg<3
03.jun.2011, 21:29
URL: http://www.jeylo.blogg.no
Yasemin.
åå, stå på. du er sterk :)
03.jun.2011, 21:41
URL: http://holdkjeks.blogg.no
Anettiii, Jenta som kommenterer tilbake! :)
Bra skrevet, stå på!

Nydelig bilde! :-)
03.jun.2011, 22:44
URL: http://www.anettiii.blogg.no
Hverdagen med spiseforstyrrelser
Johanne (sangblogg): tusen takk for det :) det gir meg så mye motivasjon!
Synne kommenterer back- fashion.photo.love. ♥
Keep on being happy :)
04.jun.2011, 00:38
URL: http://sysk.blogg.no
Tina Christophersen
herregud du skriver bra!
04.jun.2011, 06:31
URL: http://www.tsch.blogg.no
Anne Helen - Kommenterer tilbake
Sv: takk.
05.jun.2011, 00:18
URL: http://xahe.blogg.no/

Skriv en kommentar til dette innlegget:


//navn
//e-post
//URL
din kommentar:


lagre?

Velkommen!Jeg er en jente på 17 år som blogger om hverdagen med anoreksi. Jeg kommer til å skrive om veien tilbake igjen til å bli frisk, og om de utfordringene og den motstanden jeg vil møte på. Jeg ønsker foreløpig å være anonym, og stygge kommentarer blir slettet. Om det er noe du lurer på, kan du ta kontakt på lifewitheatingdisorders@hotmail.com.

arkivet


Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011

kategorier


Anoreksi, spiseforstyrrelser
Bakst
Blogg
Foto
Hverdag
My weekend
Månedsoppdatering
Spørsmål
Sykehuset
Tanker og følelser


Design:


Designet er laget av Sofie Kvelland!
hits