lifewitheatingdisorders.blogg.com - Face you fears.

Face you fears.

Jeg kjenner kvalmen blir større og større med angsten. Den frykten som sitter i kroppen. Den ubehagelige følelsen. Jeg prøver å snu det hele til noe mer positivt, men jeg kjenner det ikke er så enkelt. Noen dager er det lettere enn andre. Noen dager er ikke spiseforstyrrelsen så sterk. Så sterk motstand. Jeg kjenner den indre styrken er sterk når jeg opplever gode dager, små gleder, smil, klemmer, positive kommentarer og dager der jeg føler meg bra. De dagene som er fine for meg, der jeg ikke kjenner på den kvalmen og angsten som er så sterk motstand og hindring. Den indre styrken jeg har innerst inne, er den styrken jeg virkelig trenger nå. Det er den viktigste drivkraften til at jeg skal klare å kjempe meg gjennom.

Akuratt nå, i skrivende sekund, sitter jeg med en nutridrink ved siden av meg. Snart halvtom. Spiseforstyrrelsen skriker og er virkelig ikke fornøyd, og humøret er ikke på sitt beste. Egentlig skjønner jeg ikke hvordan jeg klarer å presse i meg noe næring når jeg er så kvalm som jeg er, men jeg prøver å tenke på tanken som en sykepleier sa til meg. ''Kvalmen vil nok alltid være der så lenge anoreksien er hos deg. Det er bare du som må prøve å vinne over den, og tro på at kvalmen forsvinner litt etter litt når du klarer å spise litt mer og regelmessig''. Jeg prøver. Jeg prøver selv om kvalmen skriker og sier at ''Nå er det nok''. Det er min tur å vinne nå. Vinne over denne kvalmen. Det er ikke noe jeg kan smile av, akuratt.

Kvalmen er ikke noe jeg gleder meg over, for denne kvalmen har jeg følt på lenge nå. I en veldig lang tid. Jeg har klart meg gjennom den, og det er jo angsten som er så ekstremt stor. Den styrken jeg viser, viser jeg når jeg klarer å presse i meg næring selv når jeg føler for å kaste opp. Det er den indre drivkraften jeg har som jeg viser da, og det gir en god følelse samtidig som det er vanskelig. Samtidig som det er vanskelig å vinne over angsten for å kaste opp. Den angsten som er så vanskelig å snu til noe som er positivt. Til noe bedre. Som en psykolog sa til meg en gang : ''Den angsten vil vinne over deg. Men du må ikke la den ta over all kontroll og styre alt i livet ditt. Du må vise hvem som skal vinne her. Og det er vel deg, er det ikke?''.

Det er lettere sagt enn gjort, men det er jeg som må vise angsten at den ikke skal få lov til å ta over all kontroll. Jeg må vise angsten at den ikke skal få lov til å ta over all styring. I neste uke begynner jeg på kostholdslistene igjen etter en kort tids pause. Jeg syns det ble litt for mye på en gang, for jeg hadde så mange mål jeg hadde fokus på. Jeg skal også prøve å sitte sammen med andre under hvert måltid, og prøve å spise sammen med dem. Det kommer til å bli tøft, for spiseforstyrrelsens stemme kjemper imot. Den vil virkelig ta styring og alt som er av kontroll. Alt som er det positive og gode av meg og livet mitt. Det jeg vil, er det motsatte for anoreksien. En del av meg kjemper om å bli frisk, den andre delen vil være anorektiker.

Det gir følelsen av frustrasjon, og det er ikke lett å vite hva som er den rette veien, hvordan jeg skal klare å snu mot den retningen, og hvordan jeg skal klare å takle motstand etter motstand, hindring etter hindring, utfordring etter utfordring. Det går så mye tid til tenking. Tenking og bekymring. Enkelte ganger er det så vanskelig. Så komplisert. Det er så frustrerende, og det krever så utrolig mye hver dag. Nesten hver dag. Ofte. Jeg tenker så mye på hvor mye jeg skal spise, hva jeg skal spise, når jeg skal spise, hvor jeg skal spise, hvem jeg skal spise med, hva jeg skal gjøre etterpå for å ikke tenke så mye på kaloriinntaket, hva jeg skal gjøre etterpå det igjen, hvor mye jeg skal trene, hvor lenge, hva jeg skal spise neste gang, hvor jeg skal spise neste gang, når jeg skal spise.. Det stopper aldri. Det har aldri en ending.

Tankene fortsetter i det uendelige. Tankene fortsetter og fortsetter, helt til de er fornøyd med jobben sin. Jobben sin som er å gjøre meg gal. Kommentaren som ''Du må ikke tenke så mye. Prøv å slipp de løs'' får jeg stadig mer og mer, men det er virkelig ikke så enkelt. Det er virkelig ikke så enkelt å gjøre det andre sier. Det er definitivt lettere sagt enn gjort. Det er ikke bare til å begynne å spise mer, det handler om så utrolig mye mer. Det handler om å overvinne angsten, frykten, tankene, følelsene, motstanden, de store hindringene og utfordringene, og det er virkelig ikke enkelt. Det krever så mye mot. Det krever så mye styrke. Det krever så mye av en selv som person. Det krever så utrolig mye.


/ weheartit.com


  44 kommentarer på "Face you fears."

karitam
Jeg likte denne bloggen kjempegodt!

Ha en super dag videre, kos deg og STÅ PÅ med bloggen!

- Jeg hadde satt utrolig stor pris på en kommentar tilbake :)
01.jun.2011, 08:36
URL: http://karitam.blogg.no
Angela(bennah,blogg.no)
kjempe fin blogg! stå på videre :) jeg kommer til å fortsette å lese denne.
01.jun.2011, 10:30
Anja Lidbom
Får helt vondt i meg når jeg leser dette.. du må fortsett å stå på!
01.jun.2011, 10:50
URL: http://anjaliidbom.blogg.no
Kjersti
Du må være sterk som skriver en så personlig blogg. Jeg er overbevist at du har så mye styrke i deg at du kan bli bedre av sykdommen. Du må ta vare på de gode øyeblikkene og de små fremskrittene! Klem fra Trøndermor
01.jun.2011, 11:09
ceciliehk
Enig med de her oppe, du er utrolig sterk som skriver så mye personlig på bloggen din. Håper virkelig at du kommer deg ut av denne sykdommen og ønsker deg masse lykke til. Er stadig innom og sjekker hvordan det går :- )
01.jun.2011, 11:19
URL: http://cecilieehk.blogg.no
kajsang
bare stå på!

du skriver bra..
01.jun.2011, 11:28
URL: http://kajsang.blogg.no
Linn Margrethe- kommenterer tilbake
bra skrivd!! <3

fint bilde også.

//så gøy at du goså synger da :) skriver du egne sanger eller bare synger du for moroskyld? <3
01.jun.2011, 12:00
URL: http://linnsrareverden.blogg.no
Birte Oksnes - Follow your heart
Utrolig bra skrevet! Du har gode refleksjoner over ting som skjer i hverdagen din! Det at du skriver om såpass personlige ting i bloggen din, det krever mot og litt til! :-) OGSÅ syns jeg det er så fint at du er såpass ærlig om dette - og dette er jo en blogg som kan hjelpe de andre som har det på nesten samme måte som deg! Noen ganger kan de også se at de er ikke aleine, noe som kan være betryggende for de å vite!

sv: Tusen takk for utrolig koselige komplimenter! :-) <3 Det varmer å høre at du syns! <3 Du er en av de som får meg til å smile i herdagen :-) <3
01.jun.2011, 12:07
URL: http://birteliirte.blogg.no
Pernille
sv: tusentakk:D Ønsker deg VELDIG god bedring!
01.jun.2011, 12:36
URL: http://whenifeelike.blogg.no
Hverdagen med spiseforstyrrelser
Birte Liirte: Tusen takk for gode ord :) Det betyr veldig mye for meg, og det gir meg så utrolig mye styrke og motivasjon. Jeg håper bloggen kan være til hjelp for andre også, og at de som sliter med det samme, kanskje ser at de ikke er alene. Da blir det kanskje litt lettere! Det var det jeg følte. Jeg fikk det litt bedre når jeg hørte om andre som opplevde akuratt det samme, for da så jeg på meg selv som litt mer "normal".
Hverdagen med spiseforstyrrelser
Kjersti: tusen takk :) jeg skal prøve å ta vare på de gode øyeblikkeneog de gode dagene jeg møter på.
Linn
Jeg ønsker deg virkelig alt godt, håper du kommer deg gjennom det negative og tenker positivt framover. Jeg er sikkert ikke den eneste som tror du kan klare det =) Lykke til!
Lisa Hansveen
Bare stå på videre! :)
01.jun.2011, 13:47
URL: http://readlisa.blogg.no/
Emilie Linnea
Jeg får så vondt, men du får stå på og jeg håper du blir frisk.. :)

Liker bloggen din :)
01.jun.2011, 13:51
URL: http://emilieliiinnea.blogg.no
MUNTHER - prøver å kommentere tilbake!
Dtå på videre! Du skriver utrolig bra, forresten :)
01.jun.2011, 14:00
URL: http://munther.blogg.no
ingrus
veldig bra skrevet, stå på videre! :-)
01.jun.2011, 14:12
URL: http://ingrus.blogg.no
Maiken
Trist å lese, håper du blir bedre ! :)
01.jun.2011, 14:28
URL: http://Maaikenn.blogg.no
Trude,
Stå på videre !! uansett hva som skjer ! :)
01.jun.2011, 14:46
URL: http://www.muff1ns.blogg.no
withgrace - prøver å kommentere tilbake
stå på <3

svar: takk : )
01.jun.2011, 14:55
URL: http://www.withgrace.blogg.no
Synnøve Strand
Får helt vondt i meg .. Masse lykke til videre!:)

sv. tusen takk:)
01.jun.2011, 15:19
URL: http://sstraaand.blogg.no
julie daae
håper du får det bedre snart !
01.jun.2011, 15:33
URL: http://www.juliedaae.blogg.no
♥ malin hanssen - kommenterer alltid tilbake!
utrolig bra skrevet! du er så flink til å forklare hva du mener, å det virker som om du skriver rett fra hjertet, rørende!
01.jun.2011, 15:34
URL: http://malinstha.blogg.no
Rebekka Nordås
Bra skrevet:-) Bare stå på videre,også håper jeg du får det bedre etterhvert!
01.jun.2011, 15:55
URL: http://bbekkyy.blogg.no
Ulli
bra skrevet!!
01.jun.2011, 16:40
URL: http://rikkedusmanu.blogg.no
Dina
Kjenner at jeg får vondt i magen når jeg leser dette. Utrolig bra skrevet, stå på videre!
01.jun.2011, 16:49
URL: http://axxca.blogg.no
Ingrid Thuv.
Du skriver så utrolig bra! Stå på videre:)
01.jun.2011, 16:55
URL: http://www.ingridthuv.blogg.no
Shienna Forus
Bli bra raskt, det fortjener du !
01.jun.2011, 17:03
URL: http://shiennaforus.blogg.no
Thea
du skriver veldig bra! veldig trist og rørende å lese, håper du blir bedre veldig fort!
01.jun.2011, 17:04
URL: http://theaborresen.blogg.no
Linda Tran - kommenterer tilbake :)
Du er en dyktig skribent! :)
01.jun.2011, 17:09
URL: http://www.ll1nda.blogg.no
Johanne Sofie-Kommenterer tilbake
Bra skrevet !
01.jun.2011, 17:50
URL: http://www.jjohannee.blogg.no
linn emilie
Tusen takk for kommentaren :D
01.jun.2011, 18:06
URL: http://skilpaddaa.blogg.no
Marie
/sv Takk!

Stå på!!
01.jun.2011, 18:06
URL: http://heimarie.blogg.no
MHEA - KOMMENTERER HELETIDEN TILBAKE!
SV: Takk :))

STÅ PÅ! :))
01.jun.2011, 18:47
URL: http://mhea.blogg.no
Goose
Så utrolig sterk lesning. Blir helt dratt inn i hele historien din, du skriver veldig bra
01.jun.2011, 19:19
URL: http://enhypotetisk.blogg.no
Silje
stå på <3
01.jun.2011, 20:05
URL: http://silgi.blogg.no
odasframtid
Fin blogg, elsker hvordan du tør og vise hvordan du er! Det er viktig!
01.jun.2011, 20:10
URL: http://odasframtid.blogg.no
Sabine Klingenberg
Sv; Tusen takk! <3<3

Btw; Hærregud, får så vondt når jeg tenker tanken på det du har skrevet. Det er utrolig trist at du er så syk, du er ong. Håpe sykdommen forsvinner så fort som mulig. Du er utrolig sterk og går gjennom masse fælt. Du fortjener virkelig ikke og være syk. Har lest veldig mange blogger med folk som er syk, det er så trist. :'( Håpe og ber om at du blir frisk fort! <3
01.jun.2011, 20:49
URL: http://sksin.blogg.no
Regine Dee-Key. Kommenterer du - kommenterer jeg!
åå :( håper sykdommen går vekk :(
01.jun.2011, 21:30
URL: http://deekey.blogg.no
Mina Louise
Bra skrivd, stå på!

sv; er så enig :)
01.jun.2011, 22:12
URL: http://www.minald.blogg.no
Katrine
Sv: Ja, den er utrolig fin!
01.jun.2011, 22:35
URL: http://www.katrinejh.blogg.no
ingeborg
veldig bra skreve :-)
01.jun.2011, 22:36
URL: http://ingeboorgh.blogg.no
Mathilde Heiestad
tusen takk for at du likte det jeg skrev <3 må bare si at det du har skrevet er utrolig bra <3 digger bloggen din <3
01.jun.2011, 22:44
URL: http://uthink.blogg.no
♣ Janne
sv; tusen takk for kommentaren du la igjen på bloggen min :)
01.jun.2011, 23:18
URL: http://myelectronicdiary.blogg.no/
MONJANA
Huff, dette var trist lesing. Du må bare fortsette å kjempe, ikke la spiseforstyrrelsen få makten over deg. Du har en lang vei å gå, men for hvert steg kommer målet nærmere! Fortsett å kjem, fortsett å vær sterk. Det er bra at du klare å være åpen om det, for det å sette ord på følelser er ikke enkelt. Håper virkelig du blir frisk og at de vonde tankene og angsten slipper taket!<3
01.jun.2011, 23:22
URL: http://monjana.blogg.no

Skriv en kommentar til dette innlegget:


//navn
//e-post
//URL
din kommentar:


lagre?

Velkommen!Jeg er en jente på 17 år som blogger om hverdagen med anoreksi. Jeg kommer til å skrive om veien tilbake igjen til å bli frisk, og om de utfordringene og den motstanden jeg vil møte på. Jeg ønsker foreløpig å være anonym, og stygge kommentarer blir slettet. Om det er noe du lurer på, kan du ta kontakt på lifewitheatingdisorders@hotmail.com.

arkivet


Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011

kategorier


Anoreksi, spiseforstyrrelser
Bakst
Blogg
Foto
Hverdag
My weekend
Månedsoppdatering
Spørsmål
Sykehuset
Tanker og følelser


Design:


Designet er laget av Sofie Kvelland!
hits